Veteraanien MM-kilpailuista menestystä Keski-Suomeen

Veteraanien epäviralliset MM-kilpailut käydään tänä vuonna Košicessa, Slovakiassa. Ensimmäisenä lajina oli sprintti. Karsintojen jälkeen käytiin finaalit Košice City Parkissa. Keskisuomalaisittain finaali toi muutamia hyviä tuloksia.

Miesten 60 vuotiaiden sarjassa Vaajakosken Terän Juha Koskinen otti hopeaa Sveitsin Stefan Bolligerin jälkeen. Terän Ensio Lakanen oli viides H75 sarjassa ja saman seuran Heikki Rusko nappasi hopeaa H80 sarjassa.

Maastomatkoille järjestettyjen karsintojen jälkeen oli vuorossa keskimatkan finaali. Ja niin vaan saatiin maakuntaan 2 maailmanmestaruutta. Miesten H75 sarjassa Terän Ensio Lakanen voitti kultaa ja saman tempun teki saman seuran Heikki Rusko H80 sarjassa. Terän Kossu Koskinen teki lopussa pari tyhmää pummia ja sai tyytyä keskimatkalla 6. sijaan.

Pitkän matkan kilpailusta saatiin alueelle vielä yksi MM-kulta lisää, kun Terän Ensio Lakanen toisti keskimatkan tempun H75 sarjassa ja otti kultaa lähes kolmen minuutin marginaalilla. Heikki Rusko joutui sen sijaan tällä kertaa tyytymään kuudenteen sijaan H80 sarjassa.

Yhteensä Keski-Suomen saldo kokeneiden suunnistajien MM-kilpailussa oli 3 kultaa ja 2 hopeaa.