Syksyn SM-kilpailuista mitalisteja alueelle

Syksyn kilpailukausi on tuonut runsaasti mitalisadetta Keski-Suomeen. Ensimmäiseksi käytiin SM-pitkän matkan kisat Joensuussa. Mestaruuden voittivat Aapo Virkajärvi JRV H16, Vilho Hietala S-JKL H15, Vappu Hyvärinen SaPu D70 ja tietenkin Sole Nieminen JRV D90; hopeaa Pekka Noponen, S-JKL H60 ja pronssia veivät kotiin Elias Ronkainen JRV H18, Lauri Oikarinen S-JKL H35, Ensio Lakanen VaajTe H75, Heikki Rusko VaajTe H80, Kati Korhonen S-JKL D40, Taija Huuskonen JRV D45 ja Kirsi Kihlström Rasti E4 D60.

Sprintti-suunnistuksen SM kisat juostiin Lahdessa. Pikkutarkassa kilpailussa tuli alueelle taas menestystä. Naisten pääsarjan voitti ylivoimaisesti JRV:n Inka Nurminen. Kultaa myös Heta Virkajärvi JRV D18, Antti Anttonen JRV H35, Heikki Rusko VaajTe H80 ja tietenkin Sole Nieminen JRV D90. Hopeaa ripustettiin kaulaan Vilho Hietala S-JKL H15, Juha Koskinen VaajTe H60 ja Merja Rantanen JRV D40. Pronssille Aapo Kuronen JRV H16 ja Elli Taini JRV D16.

Kisat eivät loppuneet tähän. Sprintin jälkeen vuorossa oli SM-viestit Hollolassa. Mestaruuteen ylsivät H16 S-JKL (Sauli Kovanen, Vilho Hietala, Tommi Sivill), H50 S-JKL (Vesa Klemettinen, Teemu Karjalainen, Kari Kallio), H60 JRV (Matti Ilmonen, Kimmo Rauhamäki, Panu Kärkkäinen). Hopeamitalit H35 S-JKL (Marko Tölli, Matti Alonen, Lauri Oikarinen), D35 S-JKL (Satu Heittola, Annika Papinaho, Kati Korhonen) ja D45 JRV (Tia Tarkiainen, Mia Taini, Maaret Rantanen). Ronssia ripustettiin rintaan D18 S-JKL (Helmi Karkiainen, Selma Mäkäräinen, Alina Papinaho), H50 VaajTe (Heikki Kettunen, Juha Koskinen, Petri Saari) ja H75 VaajTe (Ensio Lakanen, Heikki Rusko, Timo Turpeinen).

Knock-Out sprintin ensimmäiset SM-kilpailut järjesttiin Tampereella. Naisten paras oli S-JKL Teresa Janosikova, mutta SM-kultaa ei tällä kertaa tullut, kun Teresa joutui kilpailemaan SM-kisan ulkopuolisena.