AM-sprintti 11.3.2023

Suunta Jyväskylä järjesti S-JKL Tuplasprintin Tikkakosken Länsirannassa lauantaina 11.3.2023. Aamupäivän kilpailu oli samalla myös Keski-Suomen aluemestaruuskilpailu.

Vauhtia AM-sprintissä
Vauhtia AM-sprintissä, kuva Tapani Huovila

10 vuotta on kulunut edellisistä hiihtosuunnistuskilpailuista Jyväskylässä, joten olikin jo korkea aika uusien kisojen. Kilpailualueena toimi Tikkakosken Länsiranta, jossa edellisen kerran on hiihtosuunnistettu yli 25 vuotta sitten. Kuntolatuverkosto ja hyväpohjainen kangas tarjosivat erinomaiset puitteet sähäköille sprinteille. Aamupäivän kilpailussa kilpailtiin Keski-Suomen aluemestaruuksista, joten himoittua metson koristamaa arvometallia oli taas kerran jaossa.

Naisten nopein oli Keuruun Sanna Pusa, joka jätti hopealle Suunta Jyväskylän Kaisa Klemettisen vaivaisella kahdella sekunnilla. Sanna Mörsky jäi voittajasta 8 sekuntia, tiukkaakin tiukempi kisa naisten pääsarjassa.

Miesten kisaan lähti vain kaksi osallistujaa, Ynyn Aleksei Kulbachko vei mestaruuden.