4 MM-kultaa Keski-Suomeen

Veteraanien MM-kilpailujen ensimmäisenä finaalipäivänä kilpailtiin sprintissä Turun yliopiston maisemissa. Keski-Suomen veteraanit onnistuivat mahtavasti ja ottivat neljä kultamitalia.

Jämsän Retki-Veikkojen Sole Nieminen otti ties kuinka monennen voiton naisten 95-vuotiaiden sarjassa ajalla 17.59. Saman seuran Merja Rantanen oli naisten 40-vuotiaiden 2,8km radalla yksi päivän ylivoimaisimmista voittajista. Tässä sarjassa saatiin alueelle myös hopeamitalisti, kun Suunta Jyväskylän Kati Korhonen nappasi kakkostilan 1.26 Merjalle jääneenä. Hyvä loppukiri toi 2 sekunnin eron Viron Kairi Tuulmagiin.

Miesten 80-vuotiaiden sarjassa Vaajakosken Terän Heikki Rusko kirkasti edellisvuoden hopean kullaksi. Heikki oli tällä kertaa omaa luokkaansa 56 sekunnin marginaalilla. Aika oli 11.05 1,7km radalla. Vaajakosken Terän Juha Koskinen toi alueen neljännen kultamitalin miesten 60-vuotiaiden sarjassa. Viime vuonna Juha jäi hopealle, joten tässäkin sarjassa päästiin maksamaan kalavelkoja.